Ως εταιρεία είναι πολύ σημαντικό να μελετάμε τ’ αποτελέσματα της δουλειάς μας μέσα από στατιστικά στοιχεία και ειδικά εργαλεία. Με αυτόν τον τρόπο κατανοούμε σε ποιους τομείς έχουμε πετύχει και σε ποιους χρειάζονται βελτιώσεις.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι αυτά της Google,όπως googleanalytics, googlesearchconsole, αλλά και εργαλεία πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα στον χώρο, όπου μπορούμε ν’ αναγνωρίζουμε σφάλματα, την κατάσταση του SEOμια ιστοσελίδας και να λαμβάνουμε στατιστικά στοιχεία όπως η επισκεψιμότητα, ποσοστό επισκεπτών που επιστρέφουν στο site, ποσοστό εγκατάλειψης κτλπ.

Το αντικείμενο μελέτης θα είναι το GuidemeinGreecetours, ένα onlineτουριστικό γραφείο με ξεναγούς, όπου ο επισκέπτης μπορεί να κάνει κράτηση το privatetourπου θέλει στην Ελλάδα.
ToGuidemeinGreeceέχεικατασκευαστείεξαρχήςαπ’ την 3CP, το έτος 2015 και έχει αλλάξει εμφάνιση και τρόπο τρεις φορές έως και σήμερα. Αυτό πραγματοποιήθηκε γιατί η τεχνολογία, ο τρόπος marketing εξελίσσονται, αλλά και η αντίληψη της ίδιας της επιχείρησης μεταβλήθηκε έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει το κέρδος.

Τα έτη που θα μελετηθούν για την εξέλιξη της επιχείρησης είναι τα έτη 2017-2019

Στο παρακάτω σχεδιαγράμματα θα παρατηρήσετε την εξέλιξη της επιχείρησης στην επισκεψιμότητα και στην αύξηση των πωλήσεων.

google analytics

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα παρατηρούμε ότι τα έτη 2017 έως 2019 η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 297% με σύνολο επισκεπτών τους 23 χιλιάδες και οι περίοδοι σύνδεσης αυξήθηκαν 269,2% σε σχέση με τις προηγούμενα έτη.

Στο παραπάνω σχεδιάγραμμα επίσης παρατηρούμε ότι τα έτη 2018 έως 2019 η επισκεψιμότητα αυξήθηκε κατά 64,1% με σύνολο επισκεπτών τους 18 χιλιάδες και οι περίοδοι σύνδεσης αυξήθηκαν 33,3%. Σημαντική παρατήρηση ότι η ανάπτυξη της επιχείρησης το έτος αυτό αγγίζει το 513% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έτος 2018 η σελίδα είχε ανανεωθεί για δεύτερη φορά σε εμφάνιση, marketingκαι ευκολία χρήστη στην περιήγηση.

SEO

Ύστερα απ’ τις βελτιστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν έως και τον Νοέμβριο2020 στο SEO(οι βελτιστοποιήσεις συνεχίζονται), το GuidemeinGreeceσυγκεντρώνει τα παρακάτω score:

Total SEO HEALTH 91%
On Page έωςκαι97%
Critical Issues: 0

Επίσης στα παρακάτω keywordsεμφανίζεται στις πρώτες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα στην Googleστην χώρα ενδιαφέροντος πωλήσεων χωρίς διαφημίσεις. Για παράδειγμα στο Keyword‘’Greektourguide’’εμφανίζεται στην πρώτη θέσηστην Αμερική.

Καταλήγοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι η επιτυχία της επιχείρησης GuidemeinGreecetoursπέρα απ’ την υψηλή ποιότητα υπηρεσιώνπου προσφέρει το τουριστικό γραφείο οφείλεται και στην αποτελεσματική και συντονισμένη ομάδα της3CP.

Η ομάδα 3CP:

  • Προσαρμόζει την ιστοσελίδα στις ανάγκεςτης επιχείρησης σας
  • Είναι πάντα ενημερωμένη σύμφωνα με τις τεχνολογικές τάσεις της εποχής
  • Βελτιστοποιεί την ιστοσελίδα της επιχείρηση σας, έτσι ώστε να εμφανίζεται πάντα στις κατάλληλες αναζητήσεις στις πρώτες θέσεις με ή χωρίς διαφημίσεις,
  • Εύκολη στην χρήση απ’τον επισκέπτη
  • Εύκολη πραγματοποίηση αγοράς