Η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα του διαδικτύου έδωσε τη δυνατότητα σε ένα πολύ ευρύ αριθμό ατόμων, να μπορούν να επισκέπτονται το ηλεκτρονικό σας κατάστημα(eshop). Πλέον οι περισσότεροι πελάτες προτιμούν να σερφάρουν στα ηλεκτρονικά καταστήματα απ’ το να τα επισκέπτονται δια ζώσης. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την αλλαγή ποικίλουν. Ωστόσο αξίζει να παραδεχτούμε πως το διαδίκτυο έχει απαλείψει τους περιορισμούς στα πλαίσια της αναζήτησης, είτε μιλάμε για ένα προϊόν είτε για μία υπηρεσία.

Οι πελάτες δε χρειάζεται να οδηγούν απ’ το ένα κατάστημα στο άλλο με σκοπό την εύρεση του προϊόντος που επιθυμούν, μιας και, πλέον, έχουν τη δυνατότητα να το βρούνε μέσω του διαδικτύου, όντας μόλις μερικά κλικ μακριά. Ένας μεγάλος αριθμός εταιριών, από μικρές έως και μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν να επωφεληθούν απ’ τη δημιουργία του ηλεκτρονικού τους καταστήματος(eshop). Όντας κάτοχοι ηλεκτρονικού καταστήματος σας παρουσιάζετε η ευκαιρία να ανταποκριθείτε στις εξατομικευμένες και συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών σας.

Παρακάτω παρουσιάζονται 6 λόγοι για να σας αποδείξουμε ότι αξίζει να διαθέτετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα:

 

  • 1. Μειωμένο κόστος

Όταν διαθέτετε διαδικτυακή παρουσία, μπορείτε να βρείτε τα πιο δημοφιλή προϊόντα και να προχωρήσετε στην αγορά συγκεκριμένων ποσοτήτων. Έτσι, θα επεκταθεί το εύρος των αγαθών που προσφέρετε χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα. Εξάλλου, δε θα χρειάζεστε επιπλέον προσωπικό. Η διαφήμιση και το μάρκετινγκ κοστίζουν πολύ λιγότερο για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

  • 2. Αποτελεσματική προώθηση

Έχοντας στην κατοχή σας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, σας επιτρέπεται να προωθείτε προϊόντα με αποτελεσματικό τρόπο, π.χ. προσφορές, εκπτώσεις κτλ. Ακόμη μπορείτε να εστιάσετε, όχι μόνο στην προώθηση συγκεκριμένων αγαθών, αλλά και στη παροχή εξατομικευμένης εμπειρίας για τους πελάτες σας. Με τα δεδομένα που θα συλλέξετε απ’ τις ηλεκτρονικές συναλλαγές των πελατών σας, θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε έτσι ώστε να δημιουργήσετε περισσότερο αποτελεσματικές καμπάνιες μάρκετινγκ.

  • 3. Αύξηση της απήχησης

Εκατομμύρια ανθρώπων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι έχετε τη δυνατότητα να προσελκύσετε ένα μεγάλο, ευρύ κοινό για να μπορέσετε να μεγαλώσετε την επιχείρηση σας.

  • 4. Ανάπτυξη της επιχείρησης σας

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα σας δώσει την ευκαιρία να αναπτύξετε την επιχείρηση σας. Έτσι, θα διευρύνεται το πελατολόγιο σας και θα επεκτείνεται το στοχευμένο κοινό σας.

  • 5. Άμεση διαθεσιμότητα των προϊόντων

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα. Συνεπώς οι πελάτες θα μπορούν να σας επισκεφτούν ανά πάσα στιγμή. Κατά πάσα πιθανότητα ένας σημαντικός αριθμός πελατών θα επισκέπτεται καθημερινά την ιστοσελίδα σας. Όπως αναφέραμε προηγουμένως οι πελάτες προτιμούν να αγοράζουν διαδικτυακά πλέον. Με βάση όλα τα προηγούμενα είναι λογικό να ισχυριστούμε ότι η επιχείρηση σας θα έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει μια ευρεία γκάμα υποψήφιων πελατών και έτσι να αυξήσει τις πωλήσεις της.

  • 6. Καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες

Παρέχοντας τη δυνατότητα στους υπάρχοντες πελάτες σας να αγοράζουν ανά πάσα στιγμή, από όπου κι αν βρίσκονται και προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε μία βαθύτερη εξατομικευμένη εμπειρία μαζί τους. Ως αποτέλεσμα θα δημιουργήσετε πιστούς πελάτες.

Για να μάθετε περισσότερες συμβουλές αλλά και πως  θα επωφελείται η επιχείρηση σας απ’ τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τη 3cp.