Ο πρακτικός οδηγός για να αυξήσετε τις διαδικτυακές πωλήσεις(online sales).

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας είναι να αυξήσετε το πλήθος των επισκεπτών του ιστότοπου της επιχείρησης σας. Ειδικά εάν η ιστοσελίδα σας είναι σχετικά καινούργια, οι χρήστες ενδέχεται να είναι λίγοι στην αρχή. Ωστόσο, δεν διαθέτετε την πολυτέλεια να περιμένετε τους υποψήφιους πελάτες σας να επισκεφτούν από μόνοι τους την ιστοσελίδα σας. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσελκύσετε το ενδιαφέρον τους. Παρακάτω έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε μερικές ιδέες για να αυξήσετε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού καταστήματος σας.

 • Παροχή σπουδαίων προϊόντων και περιεχομένου

  Ο κύριος στόχος μια επιχείρησης που δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου(ecommerce) είναι να πουλάει το εμπόρευμα της στο διαδίκτυο. Πως και γιατί όμως θα έπρεπε να μας απασχολεί η δημιουργία περιεχομένου για το ηλεκτρονικό μας κατάστημα;

  Το περιεχόμενο δεν είναι απλά η προσθήκη μίας κοινοποίησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, ή η εισαγωγή μία εικόνα στο διαδικτυακό Blog σας ή ένα βίντεο στο Youtube. Το περιεχόμενο είναι κάτι πολύ περισσότερο απ’ όλα αυτά. Με αυτόν τον όρο εννοούμε:

  • Περιγραφή προϊόντων
  • Εικόνες των προϊόντων και των λεπτομερειών τους
  • Τους διαθέσιμου συνδυασμούς των προϊόντων
  • Κριτικές

Το  να παρέχετε απλά, όλη την πληροφόρηση που χρειάζονται οι χρήστες της ιστοσελίδας σας σχετικά με τα προϊόντα σας, δε θα είναι αρκετό. Θα πρέπει να εστιάσετε παράλληλα στη προσέλκυση του ενδιαφέροντος τους και στο να τους κάνετε να εμπλακούν περαιτέρω με την επιχείρηση σας.

 

 • Προσελκύστε το ενδιαφέρον των χρηστών σας.

 

Εάν είστε πεπεισμένοι ότι προσφέρετε ήδη, σπουδαία προϊόντα και σπουδαίο περιεχόμενο, τότε η ιστοσελίδα σας πρέπει να καθηλώνει του επισκέπτες της απ’ την πρώτη, μόλις, ματιά.

Με μία ιστοσελίδα κατάλληλη στα μέτρα της επιχείρησης σας, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα θα είναι προσβάσιμο για υποψήφιους πελάτες 24 ώρες το 24ώρο, 365 ημέρες το χρόνο. Για το λόγο αυτό η ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει πρότυπα υψηλής ποιότητας στους υποψήφιους πελάτες σας. Σκεφτείτε την ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού σας καταστήματος σαν ήταν ένα κατάστημα με υλική υπόσταση. Μην αφήσετε ούτε την παραμικρή λεπτομέρεια στην τύχη!

Σημαντικό είναι επίσης, η ιστοσελίδα σας να είναι φιλική προς τα Smartphones. Ο αριθμός των χρηστών των Smartphone ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνεπώς μεγάλο μερίδιο των υποψήφιων πελατών σας διαθέτει ένα Smartphone.

Είμαστε η 3CP. Η ευημερία του ηλεκτρονικού σας καταστήματος είναι για εμάς, ένα προσωπικό στοίχημα που θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπ’ όψιν μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας αποσαφηνίσουμε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να αυξήσετε τις πωλήσεις του Eshop σας ή σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να προωθήστε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.